2013. január 7., hétfő

Elvek

Meddig menne el elvei védelmében? Van-e olyan meggyőződése, amiért akár a halált is vállalná? Mi a véleménye azokról, akik egy eszméért feláldozzák életüket?

     Minden embernek szerintem vannak elvei és azokat ha komolyan gondolják, akkor be is tartják. Viszont nem akármilyen ember képes akár életét is adni azért, amiben hisz. Ehhez nagyon erős elhatározás kell elve iránt, úgy kell hogy gondolja, nem az az ember aki, ha feladja elvét. Gondoljunk csak bele. Ha egy ember eszméjért adja életét, akkor ha nem is élhet tovább, legalább hű marad önmagához, elveihez és céltudatosan, mondhatni boldogan hal meg. Azonban ha nincs elég bátorsága egy embernek és feladja elveit élete megtartása érdekében, lehet soha többé nem lesz képes tükörbe nézni. 
     Ezért én úgy gondolom az, hogy képes-e valaki feladni életét elveiért, vagy sem az csak a személyiségétől és a körülményektől függ. 
     Nekem is van számtalan olyan meggyőződésem, amelyért akár életemet adnám. Viszont mások életét nem sodornám veszélybe egy elv felvállalásával bármennyire is hiszek benne. Hiszen bárhogy is nézzük az elveinket nem kell hogy minden egyes ember elfogadja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése